הילדים של היום חיים במציאות המורכבת ממסכים, בילוי רב מול משחקי מחשב כגון: )פורטנייט, GTA ואחרים) מתנהלים זה עם זה ברשתות החברתיות ומתעדכנים ללא הפסקה בעמודים של כוכבי הרשת האהובים עליהם.
אנחנו, הורים ומחנכים, לא תמיד שותפים לעולמו של הילד או לסכנות אליהן הוא נחשף. יותר ויותר מתבגרים חשופים להתעללות ופגיעות אלימות באמצעות סמארטפונים וברשתות חברתיות.
על פי המחקרים, גיל ההתבגרות היום מתחיל כבר בגיל 10-9, וכבר מגיל זה המתבגרים חשופים לכל חומר שנמצא באינטרנט, ללא התאמה לגיל, ללא סינון וללא פיקוח. אנחנו, הורים ומורים, לא תמיד מודעים לכך שלילדים יש עולם שלם משל עצמם, ולא תמיד נוטלים בו חלק.
הרצאה ייחודית ומעניינת שבה נלמד אלו מסרים סמויים יש בפרסומות, בסדרות ובתקשורת, נדבר על נשים וגברים בתקשורת, נבחן ראיונות בהם משתתפים סלבריטאים בראיה ביקורתית , ונבין מהם יסודות העיתונאות, וכיצד אלו באים לידי ביטוי בתקשורת שסביבנו, מעצבים את התודעה שלנו ומשפיעים עלינו ההתנהלות היום יומית שלנו.
מכירים את המשפט ״אין שני לרושם ראשוני״? העולם השתנה, וכיום התדמית שלנו ברשת היא הדבר הכי חשוב שיש לנו. בהרצאה “התדמית שלי ברשת” מקבלים המורים וההורים סקירה על מהו מוניטין דיגיטלי, ומדוע הוא חשוב.
כמו כן, בהרצאה נכיר את עולמם של הילדים ובני הנוער, נבדוק ממה מורכבת התדמית ברשת, וכיצד בני הנוער בונים אותה? נבין מדוע חשוב לעשות זאת בצורה נכונה כמי שמשמים עבור הילדים מודל ודוגמה אישית. כל זאת מתוך התייחסות לגיל ההתבגרות החדש, ולמיומנויות דור המילניום כ- ”ילידים דיגיטליים”. ההרצאה תעסוק גם בהסבר על הצד הפחות יפה של התדמית ברשת, הכולל בריונות והשפעתו עליהם, כל זה תוך התייחסות לדמויות מודל מעולמם (בר רפאלי, קים קרדשיאן, ועוד).
בהרצאה “ילדי הסמארטפונים” מקבלים הילדים והמתבגרים סקירה על תרבות המסכים והרשתות החברתיות והשפעתן על חיינו, כל זאת מתוך התייחסות לגיל ההתבגרות החדש, ולמיומנויות דור המילניום כ”ילדים דיגיטליים”.
כמו כן, מעניקה ההרצאה הסבר כיצד הילדים ובני הנוער בונים את המוניטין הדיגיטלי שלהם והשפעתו עליהם, תוך התייחסות לדמויות מודל מעולמם (נטע אלחמיסטר, קיילי ג’נר, אנה זק ועוד), למשחקים ולאפליקציות (פורטנייט, טיקטוק ועוד), כמו גם לסיפורי מקרה בנושאי חרם, סקסטינג ותקשורת בוואטסאפ. כל אלו יסופרו במהלך ההרצאה לצד ניסויים משפחתיים שערכתי וכתבתי עליהם בטור שלי ב-YNET (כגון: האם הילדים שלי מכורים? מה קרה כשהתנתקתי לשבוע מכל קבוצות הוואטסאפ, ועוד) ובחינת סיפורי מקרה שהגיעו אלינו לפורטל “עשר פלוס”.
מכירים את המשפט ״אין שני לרושם ראשוני״? העולם השתנה, וכיום התדמית שלנו ברשת היא הדבר הכי חשוב שיש לנו. לכן, עוד לפני הצבא וחיפוש העבודה חשוב לבנות את הפרופיל הדיגיטלי והתדמית שלנו ברשת בצורה נכונה, וללא טעויות.
בהרצאה נסביר מהו המושג מוניטין דיגיטלי, ממה מורכבת התדמית ברשת, ומדוע חשוב לעשות זאת בצורה נכונה. כל זאת מתוך התייחסות לגיל ההתבגרות החדש, ולמיומנויות דור המילניום כ- ”ילידים דיגיטליים”. כמו כן, תעסוק ההרצאה בהסבר על הצד הפחות יפה של התדמית ברשת , הכולל בריונות והשפעתו עליהם, כל זכת תוך התייחסות לדמויות מודל מעולמם (בר רפאלי, קים קרדשיאן, ועוד).
נירית צוק מומחית למחקר תרבות הילד והנוער, עיתונאית ומנכלי”ת פורטל “עשר פלוס”. בעלת MA במחקר תרבות הילד והנוער ו – MA בספרות עברית באוניברסיטת תל אביב.
בהופעות שלה בתקשורת, בטור הקבוע שלה בynet ובהרצאות שהיא מעבירה בבתי ספר, חברות וארגונים היא עוסקת בנושאי מסכים, בריונות ברשת, גיל ההתבגרות החדש, ועוד.
וכן עורכת ניסויים משפחתיים בהם היא בוחנת את ההורות שלנו , ובהם משתתפים 3 ילדיה המתבגרים, כגון: אמא בשביתה, זמן איכות בזום, ועוד.
בנובמבר 2011 הקימה את פורטל “עשר פלוס” להורים למתבגרים, המטפל במגוון נושאים שמעסיקים הורים למתבגרים, אנשי מקצוע ובני נוער, משלל זוויות וחוויות הוריות.
מגזין אינטרנט ייחודי עבור הורים למתבגרים, מתחילת גיל ההתבגרות בגיל 9 ועד לגילאי 20+
רשמו בשביל לקראו תוכן אקסקלוסיבי
וחשוב כל שבוע.