fbpx

איך לפתוח את שנת הלימודים באנרגיה טובה: חמשת הטיפים המובילים להורים למתבגרים

החזרה ללימודים השנה מתרחשת בצל מציאות מאתגרת במיוחד. המצב הביטחוני המורכב, המלחמה המתמשכת, אי הוודאות שמלווה את שגרת החיים שלנו ושל הילדים והמתבגרים כבר כמעט שנה. בזמנים כאלה כשהלב שלנו כהורים נתון במתח רב ודאגה חשוב שנזכור שהילדים שלנו מרגישים את התחושות שלנו ומושפעים מהן. על הרבה דברים אין לנו שליטה, אבל כן יש לנו שליטה על המחשבות והרגשות שלנו, ועל גישה אופטימית וחיובית לאירועי החיים. דווקא עכשיו, חשוב שנדגיש את הכוח של המשפחה, של מילה טובה, של מחשבה חיובית, את כוחו של הרגע הזה, ואת כוחה של התחלה חדשה 

חמישה טיפים שיעזרו לכם לפתוח את השנה באנרגיה טובה: 

1. תקשורת פתוחה וסבלנית

לפני תחילת השנה, שבו עם ילדיכם לשיחה על הציפיות והתחושות לקראת המעבר לחטיבה או לתיכון. עודדו אותם לשתף, העבירו מסר שאשפר להביע כל רגש וחשש, הכירו ברגשותיהם, גם אם הם אינם חיוביים, והראו להם שאתם מבינים את הקשיים שהם חווים. שמרו על אווירה טובה ללא ביקורת וללא שיפוטיות. היכולת לדבר על הקושי איתכם תעזור להם להתמודד עם השינויים בצורה חלקה יותר ותבנה אצלם תחושת ביטחון. 

2. בניית שגרה יציבה

במיוחד בתקופות של שינוי, חשוב לשמור על כמה שיותר אלמנטים קבועים בשגרת היום. השגרה מעניקה יציבות ועוזרת להפחית מתחים. בהרבה מקרים המתבגרים גדולים מספיק לייצר את השגרה שלהם: לימודים, חברים, זמן לבד, תנועת נוער וכו, לכם יש 2 תפקידים עיקריים: לדאוג לזמן ארוחה יחד ויעשו ספורט מכל סוג שהם בוחרים. ארוחה יחד היא יותר מאוכל, היא מזינה גם רגשית ומאפשרת לנו להיות עם היד על הדופק, להביט בהם ולראות אם הם בטוב. ספורט לפרוק מתחים, לחזק את הגוף פיסית ומנטלית. השגרה תספק להם תחושת יציבות וביטחון, שהם כה זקוקים לה בתקופה זו. 

3. התמקדות בחוזקות ובכישורים: 

עזרו לילדיכם להרגיש בטוחים בעצמם וביכולותיהם. הדגישו את הצלחותיהם בעבר ושתפו איתם סיפורים על איך התמודדו עם שינויים אחרים בחיים. חברו אותם לכישורים וליכולות שלהם. התמקדות בחוזקות יכולה לחזק את הביטחון העצמי שלהם ולעזור להם להתמודד עם האתגרים החדשים בצורה טובה יותר. השנים בחטיבה ובתיכון מציעות הרבה הזדמנויות ללמוד דברים חדשים ולהתפתח. הדגישו את ההזדמנויות החיוביות להכיר חברים חדשים, ללמוד נושאים מעניינים ולהתנסות בחוויות חדשות. 

4. יצירת מעגל תמיכה: 

חברים בגיל ההתבגרות בגרות הם מעגל תמיכה מרכזי. עודדו את ילדיכם להתחבר עם חברים חדשים ולהמשיך לשמור על קשרים קיימים. חשוב לעודד אותם להשתתף בפעילויות חברתיות, כדי שירגישו חלק מקבוצה תומכת. היו מעורבים בחיי היום-יום שלהם. שאלו אותם איך עבר עליהם היום, הקשיבו לקשיים והצלחות, והיו שם כדי לתמוך ולעודד. התמיכה הרגשית שלכם חשובה במיוחד בשלב זה כי היא מעניקה להם תחושת ביטחון, ומסייעת להתגבר על אתגרים. אתם העוגן שלהם. 

5. מודעות לרגשות ולתגובות: 

הכירו בכך ששינויים ומעברים יכולים לעורר רגשות חזקים ולעיתים גם תגובות פיזיות כמו מתח או חרדה. המתבגרים יוציאו אותם בעיקר בבית, מולכם, במקום הבטוח שלהם. היו סבלניים, זה יוצא מולכם אך לא בגללכם. הם עשויים לבטא אותם בתוקפנות וכעס או בהתכנסות והתרחקות. מודעות לרגשות ולתגובות האלה, והיכולת שלנו לא להיבהל היא המפתח בהפיכת המעבר לחוויה חיובית. 

מבט קדימה

מחקרים מראים שילדים שמתמודדים עם שינויים ומעברים בצורה חיובית, מפתחים מיומנויות חברתיות ואינטליגנציה רגשית גבוהות יותר, דבר שיסייע להם להצליח במצבים של אי-ודאות בבגרותם. המעבר לחטיבה או לתיכון יכול להפוך מהזדמנות לצמיחה והתפתחות אישית, אם תתייחסו אליו כאל מסע משותף שתומך בילדיכם. עם הטיפים הללו, תוכלו להתחיל את השנה באנרגיה חיובית ולהפוך את התקופה הזו לחוויה מעצימה ומשמעותית עבור ילדיכם. 

הכותבת היא מנחת הורים למתבגרים,ומטפלת קוגניטיבית התנהגותית Li-Cbt (בעצימות נמוכה).

 

עוד בנושא

אין פוסטים נוספים בנושא זה
commentIcon

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הורים למתבגרים / מתבגרות?

גם אנחנו!

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו אחת לשבוע כתבה חשובה ומעניינת על ההתמודדות עם התבגרות הילדים שלנו בעידן הנוכחי.