fbpx

חופש גדול בצל המלחמה: כיצד לסייע לבני הנוער להתמודד עם חרדות

כשילדים נחשפים כבר בגיל 4-5 לתכנים קשים ברשתות החברתיות, יש לכם ההורים אחריות גדולה למנוע את הסכנה או לטפל בה בצורה נכונה. באמצעות הטיפים הבאים ושיטה ייחודית תוכלו לעשות זאת

החופש הגדול אמור להיות תקופה של הנאה ורגיעה עבור בני הנוער. אך השנה, בצל המלחמה המתמשכת, רבים מהם חווים חרדות קשות. כמטפלת המתמחה בעבודה עם נוער, אני עדה להשפעה העמוקה של המצב על בריאותם הנפשית של צעירים רבים.

הסיפור של ל’, נערה בת 13, ממחיש את עוצמת החרדה: היא סירבה לצאת מהממ”ד, התקשתה לישון בלילות, ונמנעה אפילו ממקלחת. אמה של ל’ פנתה אליי בייאוש, לאחר שבתה הסתגרה בחדרה במשך שבועיים.

מקרה זה אינו יוצא דופן. רבים מבני הנוער חווים תסמינים דומים – קושי לישון, הימנעות מפעילויות יומיומיות, והסתגרות. החשיפה המתמדת לחדשות ולתכנים קשים ברשתות החברתיות מעצימה את תחושות החרדה והדיכאון.

אז מה ניתן לעשות? הנה כמה טיפים להורים:

  1. הגבילו את החשיפה למדיה: עודדו את ילדיכם להתעדכן במידע הכרחי בלבד, ולא להיסחף לצפייה אובססיבית בחדשות או בתכנים קשים ברשתות.
  2. שמרו על שגרה: גם בחופש הגדול, חשוב לשמור על מסגרת יומית. עודדו פעילויות מהנות ומרגיעות.
  3. עודדו שיחה פתוחה: אפשרו לילדיכם לשתף ברגשותיהם ללא שיפוטיות. הקשיבו והציעו תמיכה.
  4. התמקדו בדברים שבשליטתנו: עזרו לילדיכם להבין מה בשליטתם ומה לא, ולהתמקד במה שהם יכולים לעשות כדי להרגיש בטוחים יותר.
  5. בקשו עזרה מקצועית: אם החרדה משבשת את חיי היומיום, אל תהססו לפנות לעזרה מקצועית.

במקרה של ל’, השיטה הטיפולית שלי התבססה על בניית אמון והחלטה משותפת להאמין בשינוי. כבר אחרי השיחה הראשונה, ל’ הביעה רצון להמשיך בטיפול – צעד משמעותי לקראת החלמה. השיטה שלי מבוססת על חמישה שלבים והשלב הראשון הוא הכי חשוב, כי הוא המפתח לשאר השלבים. מדובר בשיטה יחודית שפיתחתי והוכיחה את עצמה במשך שנים.

חשוב לזכור: גם במצבים קשים, יש תקווה. עם תמיכה נכונה, בני הנוער יכולים להתגבר על החרדות ולחזור לתפקוד תקין. כהורים, תפקידנו הוא להיות שם עבורם, להקשיב, ולהוביל אותם בעדינות חזרה אל מסלול החיים הרגיל. ילדים מגיל מאוד קטן חשופים למדיה, אפילו מגיל 4-5 ולכן עליכם להיות שם עבורם לכל תרחיש. כבר בסימן הראשון אני ממליצה לטפל בכך.

החופש הגדול יכול להיות הזדמנות לחיזוק הקשר עם ילדינו ולבניית חוסן נפשי. עם סבלנות, אהבה ותמיכה, נוכל לעזור להם לצלוח תקופה מאתגרת זו ולצאת ממנה מחוזקים.

הכותבת הינה קואוצ׳רית

עוד בנושא

אין פוסטים נוספים בנושא זה
commentIcon

הורים למתבגרים / מתבגרות?

גם אנחנו!

הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו אחת לשבוע כתבה חשובה ומעניינת על ההתמודדות עם התבגרות הילדים שלנו בעידן הנוכחי.